Megújuló tudomány – a RODOSZ Café előadás sorozata

Megújuló tudomány

Innovatív Tudomány címmel új évaddal jelentkezik a RODOSZ Café tudományos ismeretterjesztő előadás-sorozat. A nyitó előadásra 2017. október 26. a PKE Bartók-termében kerül sor.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Románia Magyar Doktoranduszok és Fiatal Kutatók Szövetségének Bihar megyei szervezete a 2017-2018. egyetemi tanévben is megszervezi előadás-sorozatát. A prezentációkat a tematikai sokszínűség jellemzi. De az idei programsorozat keretében kiemelten foglalkozik a romániai, azon belül az erdélyi magyar társadalmat érintő aktuális kérdésekkel, úgy, mint a család és a különböző együttélési formák, a demokrácia válsága vagy éppen a centenárium kérdése.

A meghívott előadók rangos, a magyar tudományosság élvonalához tartozó szakemberek. Az expozék esélyt adnak a vitákra, eszmecserékre. A rendezvény ingyenes. Minden előadásra ugyanazon a helyszínen a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem Bartók-termében kerül sor 18:00 órától.

A rendezvény sorozat nyitó előadása Közép-Ázsia és Nyugat-Tibet szóbeli hagyománya, népi vallása címmel kerül megszervezésre. A témáról Imre Zoltán kultúrantropológus, az Ady Endre Emlékmúzeum muzeológusa fog értekezni.

Tisztelettel hívjuk és várjuk Önt és kedves családját, ismerőseit, hogy vegyenek részt e különleges eseménysorozat előadásain, melyen lehetőség nyílik arra, hogy a legfrissebb kutatások eredményeiről közérthető formában szerezzenek szakismereteket.

A teljes program az alábbiakban olvasható:

  1. Közép-Ázsia és Nyugat-Tibet szóbeli hagyománya, népi vallása – Imre Zoltán (kultúrantropológus, muzeológus, AEM), 2017. október 26.
  2. Méregkeverők – A tiszazugi gyilkosságok nyomában – Dr. Mátay Mónika (történész, egyetemi docens, ELTE), 2017. november 30.
  3. Együttélési formák a társadalomban – Dr. Tóth Olga (szociológus, tudományos főmunkatárs, MTA TK SZI), 2017. december 14.
  4. A romániai magyar társadalom, mint önálló politikai közösség? – Konstrukció vagy valóság. – Dr. Bárdi Nándor (történész, osztályvezető, tudományos főmunkatárs, MTA TK KI), 2018. január 25.
  5. A populista demokrácia természete. Realizmus és utópia határán – Dr. Antal Attila (jogász, tanársegéd, ELTE ÁJK), 2018. február 22.
  6. Kelet-Európa a világgazdaságban – Dr. Csaba László (közgazdász, egyetemi tanár, az MTA rendes tagja), 2018. március 22.
  7. Frontvonaltól a hátországig. A Nagy Háború gazdasági és társadalmi hatásai – Dr. Pollmann Ferenc (tudományos főmunkatárs, HIM), 2018. április 19.
  8. Rejtett dimenziók – a párkapcsolati jéghegy víz alatti része – Makai-Dimény Judit (rendszerszemléletű egyéni, pár- és család-terapeuta, szupervízor-coach), 2018. május 17.

RODOSZ Bihar közlemény

Ide kattintva letölthető a meghívó

Categories: Hírek

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..